Overvejer du at investere i ejendomme? Så kan oprettelse af særeje være en god ide

Ejendomsinvestor
Overvejer du at investere i ejendomme? Så kan oprettelse af særeje være en god ide
Henrik Andersen
-
01/09/2022
-

Når du køber ejendomme, kan det være en god idé at oprette særeje. Det betyder, at din tidligere ægtefælle ikke kan gøre krav på halvdelen, hvis I bliver skilt – og det kan derfor være en fornuftig løsning. Læs her, hvorfor du bør oprette særeje, når du investerer i ejendomme.

Hvorfor oprette særeje, når du investerer i ejendomme?

Særeje er en formue som erhvervelser, penge og lignende, som man ikke ønsker at dele med sin ægtefælle i tilfælde af skilsmisse. Når man blive gift, bliver begge parters besiddelser og aktiver delt i et formuefællesskab – og dette formuefællesskab skal deles ligeligt i tilfælde af skilsmisse.

Derfor er det en god idé at oprette særeje, hvis du investerer i ejendomme og vil sikre dig i tilfælde af, at du bliver skilt. Det betyder nemlig, at du ikke er nødsaget til at skulle dele din formue med din tidligere ægtefælle, og det kan være en fornuftig løsning, da det kan betyde, at du må sælge ejendommene, hvis du bliver skilt.

Det er især væsentligt, hvis du har mange investeringsejendomme, som du løbende bruger penge på. Dem kan din tidligere ægtefælle gøre krav på, hvis du ikke har oprettet et særeje. Du bør derfor tage kontakt til en advokat, som kan hjælpe dig med at oprette særeje, hvis du vil sikre din formue bedst muligt i tilfælde af skilsmisse.

Særeje kan også sikre dine børn og familie

Hvis du ønsker at begunstige dine børn arvemæssigt så godt, som det er muligt, så kan særeje også komme på tale. Det samme gør sig gældende, hvis du og din ægtefælle vil sikre hinanden gensidigt, såfremt en af jer dør. Det kan gøres på mange forskellige måder, da der findes flere forskellige former for særeje, og de kan formuleres forskelligt.

Ønsker du at sikre, at dine børn arver så meget som muligt efter dig eller din skilsmisse, så kan det være fornuftigt at oprette en form for særeje. Det kan eksempelvis sikre, at din formue og dine børns arver bliver i familien. Det giver både dig og dine børn en stor økonomisk tryghed, hvis du bliver skilt eller dør.

Du kan også oprette et særeje, som begunstiger din ægtefælle, hvis du dør – og samtidig begunstige dig, hvis din ægtefælle dør. Det kan eksempelvis betyde, at den længstlevende ægtefælle kan blive boende i det hus, som I ejer sammen. Det er altid en god idé at hyre en advokat i forbindelse med formulering og udarbejdelse af særeje.

Copyright 2024 - Pilanto Aps